instellingen

Geluidsniveau Schiphol te volgen via site

Omwonenden (en andere belangstellenden) van Schiphol kunnen vanaf deze week online volgen hoe hoog het geluidsniveau van vliegtuigen in hun omgeving is.

De online oplossing om de geluidsniveaus rond de luchthaven te visualiseren, is ontwikkeld door Media Catalyst. Belangstellenden kunnen niet alleen eenvoudig zien hoe groot de geluidsoverlast is, ook kunnen ze bekijken welke start- en landingsbanen op dat moment in gebruik zijn. Verder worden de vliegroutes weergegeven.

Schiphol bewaart alle meetgegevens, zodat ook de metingen uit het verleden zijn op te roepen. Met deze functionaliteit op zijn website wil Schiphol naar eigen zeggen 'de helderheid over het vliegverkeer voor omwonenden vergroten en mensen meer betrekken bij de activiteiten van de luchthaven'.

De meetgegevens komen van het geluidsmeetsysteem NOMOS (Noise Monitoring System). In Nederland staan 22 NOMOS-meetposten. Bezoekers kunnen met hun postcode de dichtstbijzijnde meetpost vinden en per meetpost recente en historische overzichten oproepen.

Schiphol reageert met de dienst op een eerder initiatief van bewoners. Zij startten de site Geluids.net, waar de geluidsniveaus ook te volgen zijn.

Bron: Webwereld

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij