instellingen
Oproep aan de inwoners van Merkelbeek

Oproep aan de inwoners van Merkelbeek

Begin december 2007 is er in Onderbanken en Brunssum gestart met het meten van het geluid van AWACS vliegtuigen.

Deze metingen worden uitgevoerd door Geluidsnet BV. Het doel van het meten is om te achterhalen of er een relatie bestaat tussen het piekgeluid van de AWACS vliegtuigen en de gezondheid. Het is de bedoeling dat er 3 jaar lang permanent gemeten wordt.

Er zijn momenteel 6 meetpunten in Schinveld, 3 meetpunten in Brunssum en 1 meetpunt in Merkelbeek operationeel. Om de metingen te optimaliseren, dienen er in Merkelbeek 4 meetpunten te zijn.
Op korte termijn wordt met de aanleg van een tweede meetpunt in Merkelbeek bij de AVEVE-winkel gestart. Er zijn echter nog twee plekken voor een meetpunt in Merkelbeek nodig.De beoogde plekken hiervoor zijn:
• In een straal van plm. 75 meter rondom de kruising Julianastraat/Kerkstraat
• In een straal van plm. 75 meter rondom de kruising Haagstraat/Maastrichterweg/Groenhaagweg.

Hiervoor zijn wij op zoek naar inwoners die bereid zijn om een meetpunt bij hen te laten plaatsen. Een meetpunt bestaat uit een paal van 2 meter, die bij voorkeur op een plat dak wordt geplaatst. Verder dient er een breedbandverbinding aanwezig te zijn.

Indien er belangstellenden zijn, kunnen deze zich melden via e-mail: d.metsemakers@remove-this.onderbanken.nl of via telefoonnummer 045-5278747.

Hans Ubachs
Wethouder

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij