instellingen
Geluidsnet en DGMR genomineerd voor innovatieprijs

Geluidsnet en DGMR genomineerd voor innovatieprijs

´Normhandhaving 2.0´ is als ´meest innovatieve dienst op het gebied van geluidshinder´ genomineerd voor de Nationale Geluid en Trillingen Innovatieprijs 2010.

Normhandhaving 2.0 is de geavanceerde oplossing van Geluidsnet en DGMR voor het permanent meten van geluid op een beperkt aantal locaties en het berekenen van de invloed daarvan op de omgeving. De oplossing zorgt voor het filteren, vertalen, registreren en direct of historisch rapporteren van de resultaten. Normhandhaving 2.0 geeft een eenduidig beeld van de werkelijkheid, dat wordt toegesneden op alle betrokken partijen. Overheden zien zo of er gehandhaafd moet worden; bedrijven zien of er boetes aankomen; en burgers zien of klachten kloppen.

De prijs van de Stichting Innonoise wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het congres en de beurs ´Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit in Nederland´ in het NBC in Nieuwegein op 9 november a.s. Genomineerden worden door de jury beoordeeld op creativiteit, innovativiteit, effectiviteit, toepasbaarheid en economisch belang.

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij