instellingen
Geluidsmeetpunten Noordwijk in gebruik

Geluidsmeetpunten Noordwijk in gebruik

Maandag 6 juli om 12.00 uur heeft wethouder Martijn Vroom (CDA) formeel de ‘eigen’ geluidsmeetpunten in Noordwijk in gebruik genomen. Door deze meetpunten, drie in getal, hoeft niet alleen meer te worden vertrouwd op de gegevens van Schiphol of het Rijk om vast te stellen wat de daadwerkelijke geluidsbelasting van het vliegverkeer is voor de inwoners van Noordwijk.

Het initiatief voor het installeren van geluidsmeters komt uit de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS), cluster Zuid-West, waarvan Noordwijk sinds begin 2007 formeel lid is.

Met de deelname van Noordwijk aan de CROS en de plaatsing van geluidsmeetpunten wordt uitvoering gegeven aan een onderdeel van het coalitieakkoord 2006-2010, namelijk: “Noordwijk zal actief participeren in regionaal overleg inzake Schiphol, met
als doel te komen tot vermindering van geluidsoverlast en verlaging van het aantal risicofactoren.”

Wethouder Vroom: “Inmiddels participeren we in het regionaal overleg sinds 2007 en
zijn de geluidsmeters dus geïnstalleerd. Overigens heb ik voor de formele ingebruikname het moment gekozen dat op de eerste maandag van de maand om precies 12.00 uur de sirenes worden getest. Met het geluid van de sirenes kan ik haast letterlijk ‘loud and clear’ via de computer laten zien hoe dit systeem werkt, want deze geluidsmeters
reageren direct. Overigens kan iedereen dat volgen door op het internet naar www.geluidsnet.nl te gaan en vervolgens via ‘projecten’ naar ‘Noordwijk’ te gaan.”

De drie geluidsmeetpunten in Noordwijk staan op gebouwen aan de Johanna van Hoornstraat, de Alk en de Voorstraat.

Bron: Gemeente Noordwijk

 

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij