instellingen
Explosie bij flat in Drachten

Explosie bij flat in Drachten

 

Gisterenavond heeft er in Drachten een explosie plaatsgevonden in een flat aan de Nachtegaalstraat. Foto’s laten zien dat de explosie enorm moet zijn geweest. De gevel van de flat is volledig vernietigd en alle ramen zijn gesprongen. 

Sensornet heeft bij de vestiging DGMR in Drachten aan de Lavendelheide een geluidsmeter staan die de explosie heeft geregistreerd. Zoals ook op bijgevoegde afbeelding is te zien. 
De geluidsmeter heeft op het moment van de explosie een piekgeluidniveau gemeten van ongeveer 95 dB(A). De afstand tot de rampplek is circa 1,5 km.  Met deze gegevens is het mogelijk om een grove benadering te geven van wat het piekbronvermogen moet zijn geweest bij de flat tijdens de explosie. Berekeningen komen tot een vermogen van circa 165 dB(A). Om je daar een voorstelling van te kunnen maken, dit is vergelijkbaar met het geluid van een schot van krachtig hagelgeweer of van een raketlanceerplatform, alhoewel we wel moeten realiseren dat een explosie veel meer laag frequent geluid bezit. 
 

 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij