instellingen
Eijsden-Margraten meet geluid vliegveld Bierset

Eijsden-Margraten meet geluid vliegveld Bierset

Naar aanleiding van de voortschrijdende hinder van vliegveld Bierset (Luik, België) is binnen de gemeente Eijsden-Margraten (Provincie Limburg) de vraag ontstaan naar geluidmetingen in relatie tot vliegtuigbewegingen. Sinds mei 2018 is daarom het Sensornet Geluidsnet vliegveld Bierset operationeel. 

In het Maasdal, specifiek het dorp Eijsden staan een drietal geluidmeetpunten welke het totale omgevingsgeluid registreren. Slimme analytische algoritmen zorgen ervoor dat de gemeente, bewoners en andere belanghebbenden inzicht verkrijgt over aantallen en frequenties van passerende vliegtuigen, ook als ander omgevingsgeluid aanwezig is. 

Figuur: stilstaand beeld vliegtuigmonitoringssysteem Eijsden-Margraten

Via de openbare website voor Eijsden-Margraten (http://www.sensornet.nl/project/eijsdenmargraten) zijn de gegevens direct voor een ieder beschikbaar. 

Voor Sensornet is dit een opnieuw vliegtuigmonitoringssysteem in de provincie Limburg welke geluid registreert van vliegtuigen welke opstijgen vanaf Buitenlandse luchthavens. Zo is in de gemeenten Schinnen,Onderbankenen Brussum sinds 2008/2009  het Geluidsnet Awacs operationeel (http://www.sensornet.nl/project/awacs). Hier wordt op een 9-tal locaties de vliegtuigpassages gemeten afkomstig van het NATO-vliegveld in Geilenkirchen-Duitsland. 

Naar nieuwsoverzicht
delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij