instellingen
Randstadrail te Stadsregio Haaglanden

Randstadrail te Stadsregio Haaglanden

Voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (voorheen Stadsregio Haaglanden) verricht Sensornet aan en langs de Randstadrail op meerdere locaties uitgebreide metingen om een beeld te geven van de relatie tussen geluidproductie en onderhoud van spoor en materieel om tot een optimaal onderhoudsregime van infrastructuur en voertuigen te komen. (Asset management). Daarnaast worden de 'live' metingen direct naar de omgeving gecommuniceerd.

Zowel langs als aan het spoor legt Sensornet iedere seconde het geluidniveau, trillingen, voertuigsnelheid, meteocondities als railcondities vast. Bovendien wordt bij iedere passage de indentificatie van het voertuig vastgelegd. In onderstaand figuur zijn datagrafieken over 2 uur zichtbaar.

Per jaar jaar levert dit ongeveer 9 miljard meetresultaten op. Om een dergelijke hoeveelheid informatie voor de klant overzichtelijk te houden, heeft Sensornet krachtige Data Analyse software beschikbaar. 

‚Äč

 

Vanuit deze data-analyse kunnen de leden van de projectgroep bijzonder snel overzichten maken en inzicht verkrijgen om tot een optimaal onderhoudsregime te komen.

delen
  • Google+
  • LinkedIn
  • NUjij